Actualitat

L’Agència Valenciana del Turisme ha organitzat una acció comercial a Bèlgica amb l’objectiu de donar a conèixer l’oferta turística de la província de Castelló per a captar turistes belgues.

cal destacar la participació de l’Agència Valenciana del Turisme en aquesta acció juntament amb el president de l’associació Club de Producto Introducing Castelló, Javier Gallego, i el responsable de Viajes Globus, Alejandro Palop.

La missió comercial es desenvolupa a Bèlgica i inclou a cinc agències de turoperació en cinc ciutats diferents (Brussel·les, St Martens Latem, Brujas, Erpe-Mere i Braschaat), amb l’objectiu de presentar la destinació, donar a conèixer l’oferta turística de la província i atraure el turisme belga cap a Castelló.

Durant els tres dies que dura la missió comercial, l’Agència Valenciana del Turisme té com a objectiu presentar l’oferta turística existent en la província de Castelló destacant l’oferta de sol i platja, interior, cicloturisme, turisme actiu, esportiu, turisme de salut, MICE, així com gastronòmic.

Els turoperadors amb els quals es mantenen les reunions són de la més variada composició, ja que hi ha agents especialitzats en productes com golf, a més d’altres generalistes. En concret, està previst mantenir reunions amb ‘Executive Destination’, ‘Transeurope’, ‘Caractère’ i ‘Golf Direct’.

Per la seua banda, el secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat “la importància d’organitzar aquest tipus d’accions per a donar a conèixer de manera directa als turoperadors belgues l’àmplia i diversa oferta turística de la província de Castelló”.

Així mateix, Colomer ha defensat l’atractiu de la província, “que pot complementar paquets turístics molt ambiciosos, en els quals es combinen, de forma transversal els productes d’oci amb els culturals, la costa i la platja, i fins i tot altres ofertes com la gastronòmica o l’esportiva”, al mateix temps que ha ressaltat “les possibilitats de connexió de la província de Castelló a través de l’aeroport”.

Cal destacar que aquesta activitat està organitzada per l’Agència Valenciana del Turisme conjuntament amb Turespaña a través de l’Oficina Espanyola de Turisme de Bèlgica.

17/10/2017
Compartir

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha destacat la importància de “col·laborar amb els empresaris en la realització d’accions que impulsen l’activitat turística perquè són els qui arrisquen en cada dia i donen la cara per a millorar el turisme del nostre territori”.

Colomer ha realitzat aquestes declaracions en el CdT de Torrevieja durant la presentació del II Festival Gastrocultural de la Vega Baja, denominat ‘Gastrovegabaja’, que se celebrarà els dies 27, 28 i 29 d’octubre i en la qual participaran 18 establiments de la localitat i la comarca oferint degustacions realitzades amb productes típics de la zona. També han assistit l’alcalde de Torrevieja, José Manuel Dolón i el president de l’Associació d’empreses d’Hostaleria de Torrevieja i Comarca, Joaquín Guillamó.

Colomer ha ressaltat que aquest festival “contribueix a la millora del turisme, mostrant l’autenticitat de la gastronomia de la zona de la Vega Baja”, i ha afegit que “és una targeta de presentació de l’autenticitat d’aquest territori” i que “la gastronomia no és solament economia i ocupació, també té a veure amb el prestigi del territori”.

Francesc Colomer ha advocat per “reforçar el prestigi i la reputació del nostre territori sobre la base d’allò que ens fa diferents identificant els nostres valors, la nostra singularitat i la nostra autenticitat”, i ha ressaltat que “la gastronomia és un vehicle extraordinari per a traslladar producte, autenticitat, territori i el talent del capital humà”.

Així mateix, el secretari autonòmic ha recordat que aquest dimarts se celebra a Torrevieja la segona ‘Jornada Pesca Turisme de la Comunitat Valenciana’que s’inclou en el programa CreaTurisme. En aquesta línia, Colomer ha recordat que “CreaTurisme és un projecte de l’Agència Valenciana del Turisme que té la finalitat d’accelerar el desenvolupament de nous productes turístics, explicant en la presa de decisions amb els empresaris i agents vinculats”.

Francesc Colomer ha recalcat que “en aquesta època on sembla que les estadístiques funcionen raonablement bé, no hem d’enlluernar-nos explicant turistes, sinó hem de transformar-nos i qualificar-nos, perquè quan passa aquesta conjuntura ens ha d’enxampar amb un model amb una base territorial creativa i experiencial sòlida, com Pescaturisme” i ha apostat per “treballar desenvolupant i potenciant productes turístics que ens diversifique i ens faça més forts”.

Per la seua banda, l’alcalde de Torrevieja, José Manuel Dolón, ha manifestat que aquest II festival és el reconeixement a tot un any de treball, de dedicació i lliurament, d’homes i dones que amb el seu esforç contribueixen a posar en el lloc que correspon el nom de Torrevieja.

A més, ha assenyalat la importància que aquest esdeveniment culinari i cultural tinga vocació comarcal. “Se celebra a Torrevieja però va a mostrar el potencial comarcal que tenim i que acredita que aqueixa és l’adreça en la qual hem de seguir treballant”.

22.000 euros per a promoció gastronòmica

Després de la presentació, Francesc Colomer ha signat el conveni de col·laboració entre l’Agència Valenciana del Turisme i l’Associació d’empreses d’Hostaleria de Torrevella i Comarca per a desenvolupar accions de promoció i màrqueting de l’oferta d’hostaleria i restauració, entre les quals s’inclou la celebració d’aquesta fira gastrocultural.

Mitjançant aquest conveni, l’Agència Valenciana del Turisme destina 22.000 euros. La finalitat d’aquest conveni és la promoció turística de la ciutat i la comarca a través de la segona edició de la fira gastrocultural ‘Fira Gastrovegabaja’.

Francesc Colomer ha posat l’accent en la importància d’establir “una vertadera gobernança col·laborativa amb els agents més implicats en l’impuls del turisme com el són els empresaris, que són els qui arrisquen i els qui lluiten dia a dia en aquesta activitat”.

A més, Colomer ha recordat que “la nostra política turística pretén vertebrar i cohesionar tota la Comunitat Valenciana, superant la idea de perifèries oblidades”, i ha afegit que per a aquest Consell “la perifèria també existeix perquè és un baluard fonamental per a entendre la diversitat i la grandesa del nostre potencial turístic”.

Aquest conveni respon al compromís de la Generalitat de mantenir el suport a les actuacions de comunicació i publicitat desenvolupades per les diferents associacions turístiques.

16/10/2017
Compartir

L’Agència Valenciana del Turisme organitza per a dimarts que ve en la localitat de Torrevieja una jornada professional per a donar a conèixer el ‘Pescaturisme’ de la Comunitat Valenciana.

Amb aquesta II jornada professional, es pretén donar a conèixer el producte ‘Pescaturisme’ i les seues oportunitats de desenvolupament a la Comunitat Valenciana, així com la seua estratègia de desenvolupament del producte en el marc del programa #CreaTurisme de l’Agència Valenciana del Turisme i el turisme creatiu de base participativa i experiencial.

L’activitat, que es desenvoluparà en el port de Torrevieja, reunirà a professionals del mar i del turisme: confraries de pescadors, empreses del sector turístic, tècnics i tècniques de gestió turística, de medi ambient, mitjans de comunicació especialitzats, agències de viatges, guies de turisme, persones emprenedores i estudiants de turisme. A més, comptarà amb la presència de la directora general de Turisme, Raquel Huete.

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que des de Turisme “estem impulsant una nova línia de treball per a potenciar el ‘Pescaturisme’, un producte amb un important potencial a la Comunitat Valenciana”.

Així, Colomer ha explicat que el seu departament treballa en una nova estratègia gastronòmica per a la Comunitat i ha indicat que “al llarg dels pròxims mesos es va a donar un impuls a noves especialitats com el ‘pescaturisme’, l’enoturisme i l’oleoturisme”. Tot açò, gràcies a la iniciativa de CreaTurisme, un projecte de l’Agència Valenciana del Turisme que va veure la llum en 2016 i que té com a objectiu accelerar el desenvolupament de nous productes turístics comptant en la presa de decisions amb el sector.

A més, Francesc Colomer ha destacat la importància de la tradició marinera a la Comunitat, ja que forma part de la “identitat turística i mediterrània de les destinacions litorals, per a les quals suposa un gran atractiu paisatgístic, cultural i gastronòmic”.

“Les tendències del mercat turístic -ha continuat- apunten cada vegada més cap a la demanda d’activitats experiencials”. També ha assenyalat que “el desenvolupament d’una oferta turística de qualitat al voltant del món de la pesca i el mar és, sense dubte, una oportunitat per a millorar l’oferta turística de la Comunitat Valenciana i la sostenibilitat d’un sector pesquer artesanal, que necessita diversificar i innovar en la seua activitat per a garantir la seua supervivència i relleu generacional de joves pescadors”.

Cal ressaltar que aquesta ‘II Jornada Professional de Pescaturisme de la Comunitat Valenciana’ s’emmarca en l’estratègia CreaTurisme, que té com a seu objectiu impulsar el desenvolupament de nous productes turístics i se suma a la jornada sobre ‘pescaturisme’ que es va celebrar a Dénia el passat mes de juny.

Programació II jornada ‘Pescaturisme’

La jornada s’inicia amb una sessió de matí amb el ‘fam trip’ sobre ‘Arts menors – trasmallo’ i ‘Torrevieja i la sal’, una aproximació a la zona de feina en el mar i una visita a les Eres de la Sal.

El CdT Torrevieja serà l’encarregat d’acostar als participants a la cultura gastronòmica marinera de la Vega Baixa, amb el ‘showcooking’ “Salazones: tradició i innovació” i la degustació de receptes amb diferents tècniques d’elaboració de peix, amb la participació dels pescadors i de l’alumnat i professorat del CdT de Torrevieja.

La sessió de vesprada comptarà amb ponències i presentacions per a debatre el futur del Producte Turístic Mariner a la Comunitat Valenciana, on es reflexionarà sobre aspectes com la sostenibilitat turística, la identitat marinera, la cultura gastronòmica i les oportunitats econòmiques i beneficis intersectorials que pot aportar aquesta nova especialitat.

En concret, s’obrirà amb la taula redona ‘Foment del Turisme Mariner a la Comunitat Valenciana: un mar d’oportunitats’, amb la intervenció de la directora general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, que presentarà el nou marc normatiu.

A continuació, es parlarà del programa CreaTurisme per a l’acceleració del turisme mariner. Es tracta d’un programa de jornades tècniques, demostracions, tallers i desenvolupaments pilot que, a més de Torrevieja, visitaran altres destinacions com Dénia, Gandia o Peníscola.

Tancaran la taula la Regidoria de Medi Ambient i Pesca, donant a conèixer projectes com a ‘Peixos amb Art’ desenvolupat per l’Associació Columbares de Múrcia; i el ‘Taller de foment de les poblacions de cefalòpodes’ de la Universitat d’Alacant, la part pràctica de la qual s’ha dut a terme en aigües de Torrevieja.

La jornada es tancarà amb el panell ‘Experiències de Pesca Turisme en el Mediterrani: un mar d’experiències’ amb exemples de models de negoci turístics d’èxit. Obrirà el panell ‘Trip&Feel’, una empresa valenciana amb seu en els ports de Peníscola i Càller (Sardenya, Itàlia). Continuarà el panell ‘Turisme mariner Costa del Sol a Estepona’ (Màlaga), una iniciativa pilot, pionera a Andalusia i tal vegada un dels millors exemples d’èxit a escala nacional, que aporta l’experiència d’un tàndem professional -un pescador i una empresària del turisme-. Tancarà el panell l’empresa ‘BLUSCUS Turisme mariner a Galícia’, una jove empresa establida a Vigo.

15/10/2017
Compartir

L’Agència Valenciana del Turisme intensifica la promoció turística de la Comunitat Valenciana en el mercat nacional, sobretot en aquelles ciutats espanyoles amb gran projecció turística i que compten amb connexions que és necessari impulsar i donar suport.

D’aquesta manera, Sevilla ha acollit la primera acció “pilot”, que ha permès reunir al centre de la ciutat, en concret a la Casa Palau Guardiola, a un grup d’empresaris valencians amb prop d’un centenar d’agents turístics andalusos.

L’objectiu ha sigut “donar suport i impulsar la promoció turística de l’oferta turística de la Comunitat en mercats amb segments amb interessos específics que puguen desenvolupar-se en el futur”, ha indicat el secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer.

Colomer considera positiu “realitzar promocions específiques d’aquest tipus en ciutats que compten amb bones connexions amb la Comunitat Valenciana, ja que es configuren com a mercats potencials per a la nostra destinació”.

En aquest context, ha afirmat que “el desenvolupament de l’oferta cap a productes més específics, l’obertura de noves connexions aèries i ferroviàries, el desenvolupament cada vegada major de les tecnologies de la comunicació i l’ús de xarxes socials i altres factors, estan propiciant un nou marc en el qual es fa necessari estar cada vegada més present en els mercats per a mantenir els nivells de competitivitat”.

El titular de Turisme ha avançat que estan previstes accions similars entre empresaris en altres comunitats autònomes com Castella-la Manxa, Cantàbria o Astúries.

14/10/2017
Compartir

El secretari autonòmic de l’ Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha destacat la projecció internacional de la Cimera Mundial d’Agències de Viatge, que reunirà a 60 països al novembre a València.

Francesc Colomer ha realitzat aquestes declaracions en la presentació a Madrid del programa d’activitats de la IV Cimera Mundial d’Agències de Viatges que se celebrarà a València de l’1 al 3 de novembre.

El responsable de l’ Agència Valenciana del Turisme ha participat, al costat del president de la Confederació Espanyola d’Agències de Viatges (CEAV), Rafael Gallego; la diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho; la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez; el director general d’ Amadeus España, Fernando Cuesta, i el director de vendes España d’Iberia, Víctor Moneo.

Francesc Colomer ha apuntat que “la celebració d’aquesta cimera a València és una gran oportunitat perquè actors turístics de primer nivell com són les agències de viatges puguen conéixer d’a prop el nostre relat i prescriure-ho”, per açò ha apuntat que representants de 60 països “redescobriran la Comunitat Valenciana per a convertir-se en ambaixadors de turisme”.

En aquest sentit, ha destacat que “suposa una important projecció internacional d’un relat que, més enllà del sol i platja, posa l’accent en els valors de l’hospitalitat, el turisme ètic i sostenible i un estil de vida que expressa l’essència del mediterrani”.

Així mateix, Francesc Colomer ha assenyalat que “anem a treballar perquè els assistents a aquesta cimera, procedents de 60 països, redescobrisquen la Comunitat amb tot el seu potencial i tota la seua personalitat, més enllà de sol i platja” i ha afegit que “som Valenciana també patrimoni, cultura, Ruta de la Seda, Ruta del Grial, gastronomia i aquesta cimera és una gran oportunitat perquè els assistents redescobrisquen València i l’esforç que estem realitzant para reposicionarnos”.

Finalment, Colomer ha ressaltat que “les agències de viatges són actors fonamentals per al turisme i en tot l’ecosistema públic-privat”, al mateix temps que ha reconegut que “són imprescindibles per a garantir l’experiència gratificant, la qualitat i la qualificació”.

València, seu Ia IV Cimera Mundial d’Associacions d’Agències de Viatges

La ciutat de València acollirà de l’1 al 3 de novembre la IV Cimera Mundial d’Associacions d’Agències de Viatges. La cita de referència internacional del sector que reunirà a més d’un centenar de presidents i alts càrrecs d’associacions d’agències de viatges arribats de més de 60 països de tot el món per a analitzar les últimes tendències turístiques mundials.

Les principals tendències i desafiaments de les agències de viatges se centrarà en el debat d’un complet programa d’activitats que inclourà la intervenció de les figures més rellevants del sector, com Dirk Glaesser, director del Programa de Desenvolupament Sostenible de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), que serà l’encarregat de dirigir un col·loqui sobre la facilitació del viatge enfront de les polítiques d’immigració i protecció de fronteres.

Per la seua banda, Antonio López d’Àvila, director d’Innovació Turística en e IE Bussiness School i Conseller d’Innovació i Tecnologia de la Secretaria General de l’ OMT, moderarà el debat sobre l’impacte de l’economia digital en la intermediació i la promoció turística que, entre altres personalitats, comptarà amb la presència del fundador i CEO de Destinia, Amuda Goueli.

Així mateix, el programa es completa amb les intervencions que Mark Meader, vicepresident de Màrqueting, Indústria i Educació de la Societat Americana d’Agències de Viatges (ASTA), i que Otto de Vries, president d’Aliança Mundial d’Associacions d’Agències de Viatges (WTAAA), faran sobre les tendències de mercat de les agències de viatges de tot el món i els desafiaments de la distribució aèria, respectivament. A més, aquesta última ponència comptarà amb la participació de Decius Valmorbida, vicepresident sènior de Travel Channels en Amadeus IT Group.

En el marc de la IV Cimera Mundial d’Associacions Agencies de Viatges també tindrà lloc la cerimònia de lliurament dels distintius turístics que, de forma anual, concedeix la Confederació Espanyola d’Agències de Viatges i que enguany han recaigut sobre el recentment mort Pablo Piñeiro, fundador del Grup Soltour i sobre la Fundació Turisme de València.

03/10/2017
Compartir

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha destacat la importància d’”impulsar iniciatives que ressalten el gran potencial turístic i gastronòmic de la Comunitat Valenciana, com a Festival Gastronòmic de Dénia D*NA.

Així ho ha assenyalat Francesc Colomer durant la presentació de la primera edició de D*NA Festival Gastronòmic de Dénia, on ha participat juntament amb l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt.

Aquest esdeveniment, organitzat per l’Agència Valenciana del Turisme i l’Ajuntament de Dénia, se celebra durant aquest cap de setmana. Compta amb Quique Dacosta com a comissari gastronòmic i té com a objectiu reunir a xefs de reconegut prestigi, productors, artesans i altres professionals de la gastronomia per a descobrir i degustar la cuina mediterrània.
El Secretari Autonòmic ha assenyalat que la gastronomia “es posiciona cada vegada més com un factor important per a l’elecció d’una destinació i amb iniciatives com aquest Festival gastronòmic donem a conéixer el gran potencial de la gastronomia de la Comunitat, a més del treball que realitzen els nostres professionals”.

En aquesta línia, Francesc Colomer ha assenyalat que “la gastronomia és un dels factors clau per a la promoció i diferenciació de les destinacions turístiques la Comunitat” i ha afegit que “per açò des de l’Agència Valenciana de Turisme treballem en un programa d’actuacions que abasten des de la formació específica dirigida als professionals de la restauració i l’hostaleria, fins al suport a la celebració d’esdeveniments gastronòmics, passant per la promoció exterior de les nostres destinacions i l’organització de jornades per a un major coneixement de la nostra gastronomia”.

El responsable de Turisme ha aprofitat per a recordar que entre els ponents “participarà una representació de la Xarxa de Centres de Turisme, CdT, per a donar a conéixer la gastronomia autòctona valenciana” i ha afegit que “tots els assistents podreu comprovar part del treball que es realitza en aquests centres de formació”.

Colomer ha volgut ressaltar el treball que realitzen els CdTs ”per a donar resposta al repte de mantenir i elevar els nivells de professionalització del sector turístic, fent accessible a tots els col·lectius la formació en aquesta matèria i contribuint així al fet que el turisme seguisca sent una font d’ocupació, prosperitat i benestar social”.

Així mateix, ha assenyalat que “el nostre objectiu és que l’excel·lència del model turístic estiga estretament lligada al talent i bon fer dels professionals que presten serveis als turistes que ens visiten”. En aquest sentit el Secretari Autonòmic ha incidit que “no podem competir en preus, sinó en qualitat i la inversió en capital humà, unida a l’excel·lència dels nostres productes és un avantatge competitiu important”.

Finalment, el responsable de la política turística de la Generalitat ha reconegut el “gran treball i la gran labor que realitza el xef Quique Dacosta para prestigiar la gastronomia del nostre territori” i ha recordat que “aquesta idea del D*NA Festival Gastronòmic sorgeix de Quique Dacosta, amb l’objectiu de fer valdre la nostra gastronomia”.

D*NA Festival Gastronòmic

D*NA Festival Gastronòmic és un esdeveniment gastronòmic i lúdic de dimensió internacional que naix amb caràcter bianual i està organitzat per l’Agència Valenciana del Turisme i l’Ajuntament de Dénia. A més, aquest esdeveniment, compta amb el xef Quique Dacosta com a comissari gastronòmic.

Aquest Festival Gastronòmic celebrarà en el passeig de la Marineta Casiana de Dénia on reconeguts xefs realitzen showcookings en un escenari principal. A més, en un segon escenari la gastronomia tradicional serà la protagonista. A més, el festival comptarà amb 15 llocs de restauració, 5 Food Trucks, a més de 20 llocs de productors i artesans.

A més, durant el festival s’organitzaran diferents activitats per a fomentar l’intercanvi, el coneixement i l’experiència turística a través de punts de venda de degustació, debats gastronòmics, tallers de cuina, a més de gaudir de l’experiència amb música en directe i espais infantils per als més xicotets.

30/09/2017
Compartir

Twitter

Portals

Portal Turístico Telefon 112
© Generalitat Valenciana. Agència Valenciana del Turisme